Van zalmkwekers tot een van India’s grootste suikerproducenten. In juni heb ik een aantal interviews voor WNF en de Rabobank. De natuurorganisatie werkt samen met de bank in een partnerschap met boeren om te verduurzamen. Wat levert deze samenwerking op? En hoe gaat het om te werken met drie zulke verschillende partners? De interviews zijn gepubliceerd op de website van RTLZ in het kader van Future of Food week (3 tot en met 7 juli 2017).

Lees de interviews:

Werken aan een duurzamere zalmindustrie

Werken aan een duurzamere zalmindustrie

Elke zomer trekt de ernstig bedreigde blauwe vinvis naar de kusten van Chili. Hier in de fjorden en baaien baart ze haar jongen en verzamelt ze voedsel. Dit unieke ecosysteem staat echter flink onder druk door de komst van de kweekzalmindustrie. Een unieke samenwerking van het WWF met de Rabobank en zalmkwekers moet daar verandering in brengen.

Nieuwe inzichten voor waterslurpende suikerindustrie

Nieuwe inzichten voor waterslurpende suikerindustrie

Weinig andere gewassen zijn zo dorstig als suikerriet. In India gaat het verbouwen van dit gewas ten koste van de watervoorraad, van andere landbouw en van de omliggende natuur. Twee grote suikerbedrijven nemen als pioniers de stap naar een meer duurzame productie. Dankzij een partnerschap van WWF en de Rabobank.

Meer met minder in de Braziliaanse landbouw

Meer met minder in de Braziliaanse landbouw

Landbouw als strategie om ontbossing tegen te gaan in de Amazone en andere streken in Brazilië? WWF en Rabobank verkennen samen met boeren wat innovatieve systemen kunnen opleveren. Zowel de natuur als de boer blijken er beter van te worden.