Actie van Simavi op het Plein om aandacht te vragen voor moedersterfte. Foto: Pieter Verbeek.

Actie van Simavi op het Plein om aandacht te vragen voor moedersterfte. Foto: Pieter Verbeek.

Van campagnes bedenken, mediastrategie, het schrijven van persberichten en opiniestukken tot het benaderen van pers. Ik help u graag mee om free publicity te genereren voor uw boodschap of dienst. Daarvoor zet ik mijn journalistieke ervaring en netwerk in, help ik u met aansprekende teksten, storytelling, persvoorlichting en social media.

Ook kan ik u helpen om uw boodschap ‘mediaklaar’ te maken. Denk aan het maken van Q&A’s, het verzorgen van mediatrainingen en voorbereiden van woordvoerders op een media-optreden. Ik werk regelmatig op interim-basis mee aan projecten of campagnes.

De afgelopen jaren heb ik als interim persvoorlichter en communicatie-adviseur gewerkt voor RNW Media, de voormalige Wereldomroep en internationale NGO, voor Nuffic, de organisatie voor internationalisering in het onderwijs, voor milieuorganisatie Greenpeace en ontwikkelingsorganisatie Simavi. Voor de Rainforest Alliance, een internationale organisatie die zich inzet voor het behoud van de biodiversiteit en een duurzamer levensonderhoud, was ik een aantal jaren freelance communications consultant in Nederland.

Bij milieuorganisatie Recycling Netwerk heb ik naast communicatie ook onderzoek gedaan naar hoe steden omgaan met hun recycling van plastic afval.

Daarnaast help ik regelmatig kleinere bedrijven en ondernemers met het schrijven van persberichten en het zoeken van contact met de media.

Comms