Voor de City Deal Voedsel op de Stedelijke Agenda heb ik een aantal korte video’s gemaakt van succesvolle projecten. Die zijn gepubliceerd op de website van de City Deal.

De Jamfabriek

De gemeente Den Bosch realiseerde in 2015 met een aantal lokale partijen een thematisch bedrijvencentrum dat uitsluitend toegankelijk is voor kansrijke innovatieve startups in ICT, Health en/of Agrifood. Het centrum heet ‘De Jamfabriek’, naar de vroegere jamfabriek die grootgrutter De Gruyter in Den Bosch in gebruik had. Lees meer: https://citydealvoedsel.nl/receptenboek/de-jamfabriek/ 

Alliantie Voeding in de Zorg

De gemeente Ede werkt in een strategisch partnerschap samen met de Alliantie Voeding in de Zorg aan het agenderen van gezond eten in de zorg. De Alliantie Voeding in de Zorg is op 3 juli 2007 officieel van start gegaan, en is een initiatief van Ziekenhuis Gelderse Vallei en Wageningen University & Research. Lees meer: https://citydealvoedsel.nl/receptenboek/alliantie-voeding-in-de-zorg/

De Eetbare Stad

Met het project Eetbare Stad nodigt de gemeente Groningen bewoners van de stad en ook die van Haren (De Biotoop) en Ten Boer (Woldwijk) uit om met plannen te komen voor buurtmoestuinen, fruitbomen en ander eetbaar groen. Het project is in 2009 gestart en heeft gemiddeld zo’n 70 actieve initiatieven per jaar. Lees meer: https://citydealvoedsel.nl/receptenboek/eetbare-stad/.

De Streekkantine

De Streekkantine brengt producten van de boer rechtstreeks op het bord in het bedrijfsrestaurant van de gemeente Groningen. Lokaal (binnen een straal van 40 km) wordt een kwalitatief aanbod van brood, zuivel, kaas, groente en fruit, sappen en eieren gezocht en gevonden. Lees meer: https://citydealvoedsel.nl/receptenboek/pilot-streekkantine/.

Coalitie Buitengewoon Almere

Coalitie Buitengewoon Almere is een samenwerkingsverband van verschillende organisaties die voedseloverschotten verwerken tot gezonde maaltijden voor en door mensen met een laag inkomen in Almere. Lees meer: https://citydealvoedsel.nl/receptenboek/coalitie-buitengewoon-almere/.