Coaching is kippenvel

Of je nu met een loopbaanvraag rondloopt of met problemen met collega’s. Waar kun je beter terecht met werkgerelateerde vragen dan bij collega-ambtenaren. Bij InterCoach zijn 325 ambtenaren opgeleid om hun collega’s bij te staan. En dat is niet alleen goed voor de coachees. Ook de werkgevers en coaches zelf worden er beter van.

InterCoach is onderdeel van Uitvoeringsorganisatie Bedrijfsvoering Rijk van het ministerie van BZK en het expertisecentrum voor collegacoaching binnen de overheid. De deelnemers zijn allemaal ervaren ambtenaren, die na een proeve van bekwaamheid toetreden tot de pool van coaches.

Ze werken overal in het land van Groningen tot Limburg, bij het rijk, gemeenten, provincies en waterschappen. ‘We kiezen bewust voor coaches die werken bij een andere werkgever in de publieke sector,’ legt Gerdien Rinzema, programmanager van InterCoach uit. ‘Ze kennen daardoor de dynamiek van het werken in een politiek-bestuurlijke omgeving, maar kennen dus niet de baas of collega’s van hun coachees.’

Lees het hele verhaal in de special ‘De Publieke Professional’ van het magazine Publiek Denken.

You may also like