Leden van de Inclusietafel Krimpen. Foto: Pieter Verbeek.

Inclusietafels Krimpen aan den IJssel

Hoe maak je drempels en schotten zichtbaar waar mensen met een beperking tegenaan lopen in je gemeente? Door ervaringsdeskundigen aan het woord te laten. De gemeente Krimpen aan den IJssel organiseert daarvoor regelmatig Inclusietafels. Wat voor wensen brengen zij mee aan tafel?

Het maakt niet uit wat voor beperking, religie, leeftijd, culturele achtergrond of gender je hebt. In Koplopergemeente Krimpen aan den IJssel moet iedereen mee kunnen doen. Om de vinger aan de pols te houden in de samenleving heeft de gemeente een netwerk opgezet van ambassadeurs (ervaringsdeskundigen) en koplopers (organisaties die enthousiast werken aan een inclusief Krimpen aan den IJssel). Ze komen regelmatig samen aan Inclusietafels, waar ze in contact komen met wethouders en ambtenaren.

Het contact tussen al die verschillende doelgroepen werkt heel goed, stelt Karin Pattikawa, regisseur activiteiten van Synerkri, een organisatie die een impuls geeft aan sport en cultuur in de gemeente, en een van de koplopers. “Als je samen zit met verschillende disciplines, werkt het als een olievlek. Je neemt input mee naar je eigen organisatie waar het zich verder verspreidt onder de collega’s.”

Lees het hele artikel op de website van de VNG.

You may also like