Magazine Oplossingenlab

Werken aan de verbinding tussen onderwijs en zorg en een aansluitend aanbod realiseren voor of met kinderen en hun ouders gebeurt op meerdere plekken in het land. Vaak ook al jaren: het organiseren vraagt om enorm uithoudingsvermogen en doorzettingskracht. De roep om structurele oplossingen en structurele financiering is groot, zo bleek maar weer tijdens de achtste editie van het OplossingenLab. 

De OplossingenLabs worden een aantal keer per jaar georganiseerd door het Nederlands Jeugdinstituut (NJi), samen met de Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland (VGN), de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) en Sectorraad Gespecialiseerd onderwijs (Sectorraad GO). Bij editie 8, die afgelopen 22 november online plaatsvond, sloten ook de zorgconsulenten en adviesbureaus DSP en Oberon aan.

Bijna 80 deelnemers vanuit scholen, zorgaanbieders, overheden en samenwerkingsverbanden deelden kennis en ervaringen, en luisterden naar een aantal voorbeelden. Voorbeelden die inspireren. Voorbeelden die anderen kunnen gebruiken. Maar ook voorbeelden die de zoektocht aangeven van onderzoekers, beleidsmakers, directeuren van scholen, samenwerkingsverbanden, zorgarrangeurs, onderwijsconsulenten, professionals in de praktijk.

Lees het magazine online.

You may also like