Prinsjesdag: 10 dingen die veranderen voor ondernemers

Voor de website van ondernemersmagazine De Zaak maakte ik samen met redacteur Flip Schultz een overzicht naar aanleiding van Prinsjesdag en sprak ik met MKB-Nederland voorzitter Michaël van Straalen. Wat gaat er in de nieuwe begroting allemaal veranderen voor ondernemers? 

Na jaren van bezuinigen en hervormen kwam het kabinet gisteren op Prinsjesdag weer eens met goed nieuws. De economie zit volgend jaar weer op het niveau van voor de crisis. Wat betekent dat voor ondernemers? De 10 belangrijkste veranderingen op een rijtje.

Het meest opmerkelijke nieuws uit de begroting die het Kabinet gisteren presenteerde is de lastenverlichting van 5 miljard euro. Met een verhoging van de arbeidskorting hoeven werkenden minder belasting over hun loon te betalen. Dat zou ook positieve gevolgen voor het bedrijfsleven moeten hebben.

MKB-Nederland: ‘Hoognodige eerste stap’

Zowel VNO-NCW, MKB Nederland en LTO Nederland noemen de lastenverlichting dan ook een ‘hoognodige eerste stap’. “We zijn tevreden dat het Kabinet ervoor kiest de lastenverlichting nu massief bij de burger neer te leggen”, reageert voorzitter Michaël van Straalen van MKB Nederland. “Die heeft jarenlang ingeleverd. Deze stap zorgt voor extra geld bij de consumenten, de bestedingen komen de winkels weer ten goede. We zijn ervan overtuigd dat het MKB dit gaat voelen.”

Lees verder op de site van De Zaak.

 

You may also like