Publicatie ‘Impact van City Deals’

Impact, wat is het precies? Valt het te meten, te plannen? En wat betekent zo’n term voor wie actief betrokken is bij het tot een succes maken van City Deals?

Deze vragen stonden centraal bij de tweede Community of Practice-bijeenkomst van Agenda Stad, op 19 september in het oude Phoenixgebouw in de Rotterdamse wijk Katendrecht. Geïnspireerd door een brief van Ernst Stuhlinger van de NASA, die bijna vijftig jaar geleden gloedvol het belang van ruimtevaart verwoordde, gingen de deelnemers met elkaar op ‘exploratie’. Zo onderzochten deelnemers van de CoP aan de hand van vragenkaarten het belang van impact in hun werk, bogen ze zich in fishbowl setting over twee actuele cases, en verwoordde expert Philippe Raets wat impact voor hem betekent: “Het is verschil maken in alles wat je doet.”

Dit nieuwe CoP-magazine biedt je een overzicht van een inspirerende en zinvolle, nee, impactvolle dag. Je vindt het verhaal over ‘de brief’, leest over impact op vier niveaus, en maakt kennis met interessante nieuwe boeken en interessante denkers, projectleiders en Dealmakers.

You may also like