Twee vermiste broertjes en krakersrellen

zoekANP nieuws in de maand mei vanuit regio Utrecht.

In de maand mei leefde heel Nederland mee met de zoektocht naar de vermiste broertjes Ruben en Julian. Hun vader die zelfmoord pleegde had ze meegenomen kort voordat hij zichzelf ophing in de bossen bij het Doornse Gat op 6 mei. Sindsdien waren ze spoorloos verdwenen. Dit drama kwam redelijk dichtbij voor mij omdat de vader uit Vleuten kwam en ik meerdere mensen ken wiens kinderen omgingen met de kinderen van die vader.

Voor het ANP was ik in de bossen bij Doorn en Leersum tijdens de eerste grote burgerzoektocht daar op 10 mei. Even leek er resultaat van het zoeken bij een omgewoeld stuk grond in het bos, maar de zoektocht leverde niets op. Heel Nederland leefde mee met de broertjes en hun moeder in Zeist. Daar waren ook de klas- en schoolgenoten ontdaan, en vooral hun ouders. Op maandag na de vakantie werden ze professioneel opgevangen op school. Schoolgenoten schreven wensen op een bord met gedachtewolkes. ‘Ik wens dat ze eten en drinken hebben en niet in het bos zwerven.’.’Ik heb veel met Ruben en Julian gespeeld. Ze waren altijd aardig tegen mijn vader en moeder en daarom ben ik een beetje verdrietig’.  ‘Ik denk dat Ruben en Julian echt heel snel terugkomen’. Helaas mocht het niet zo zijn. Op zondag 19 mei werden de lichamen van de broertjes gevonden in Cothen, in een sloot.

Al het andere nieuws in mei verbleekte zo’n beetje bij de schokkende moord op de twee broertjes. IKEA maakte bekend dat amateurclub Faja Lobi uit Kanaleneiland voetbalwedstrijden mag gaan spelen op het dak van de parkeergarage. Ambtenaren in IJsselstein hebben veel te veel vrije dagen gekregen in vergelijking tot collega’s. Er bleek een rekenfout te zijn gemaakt. Utrecht liet weten ondanks de crisis toch te willen doorgaan met de Tourstart. De gemeente moet fors bezuinigen maar houdt toch 5 miljoen euro over voor dit evenement dat ze hoopt binnen te halen.

Eind mei moesten de bewoners van krakerspand Ubica hun huis verlaten. De beruchte huisbaas Vloet was klaar met ze. Dat leidde tot rellen bij het stadhuis. Een aantal krakers bleven lang vast. Veronica had in het programma Nachtwacht een inbraak in een Utrechts huis nagespeeld. Dat leidde tot flinke ophef in de stad. De politie ging onderzoeken of de programmamakers geen strafbare feiten pleegden in hun reportage. Dat bleek niet het geval.

You may also like