Agenda Stad

Nieuws, interviews en achtergronden voor de website en nieuwsbrieven Agenda Stad.
 • Hoe Maastricht omgaat met 'untouchables'

  ‘Veiligheid en leefbaarheid terug in de wijk’

  Van criminele families die zich onaantastbaar wanen tot problemen als veiligheid, schulden en eenzaamheid. Maastricht werkt op meerdere fronten aan verbetering van haar kwetsbare wijken, onder meer via de City Deal Zorg voor Veiligheid.

  Lees verder
 • ‘Dit Partnerschap gaat echt om mensen’

  Het Partnerschap Inclusie van Migranten en Vluchtelingen wil migranten en vluchtelingen beter helpen integreren in Europese steden. Interview met Sabina Kekić.

  Lees verder
 • Interview wethouder Johan Kruithof

  ‘In 2020 mag er geen papiertje de regio meer uit’

  In 2030 moet de regio Stedendriehoek, gelegen rond Apeldoorn, Deventer en Zutphen helemaal energie- en afvalvrij zijn. Om dat te bereiken hebben de steden samen Rijk, kennisinstellingen en bedrijfsleven de City Deal Clean Tech afgesloten.

  Lees verder
 • Interview met wethouder Harriët Tiemens

  ‘Energietransitie is niet mogelijk zonder samenwerking’

  Van windmolenparken, warmtenetten tot de winning van eigen energie uit het GFT-afval. Nijmegen doet er alles aan om binnen dertig jaar helemaal energieneutraal te zijn.

  Lees verder

Van begin 2016 tot en met begin 2018 heb ik als freelance senior webredacteur gewerkt voor het interbestuurlijke programma Agenda Stad, dat is ondergebracht bij het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. 

Agenda Stad is de samenwerking van het Rijk, steden en stakeholders gericht op het versterken van groei, innovatie en leefbaarheid van Nederlandse steden. Die samenwerking vindt plaats in City Deals, die zijn gevormd rond maatschappelijke vraagstukken, zoals inclusie, energietransitie en veiligheid.

In mijn rol als webredacteur heb ik veel interviews gedaan met wethouders, burgemeesters, experts en wetenschappers, foto’s gemaakt, nieuwsberichten geschreven, verslagen gemaakt en de maandelijkse e-zine van Agenda Stad geproduceerd. Voor de Dag van de Stad 2017 heb ik meegewerkt aan een speciale krant. Voor de editie van 2018 heb ik een groot aantal interviews gedaan die in een mooie e-zine zijn verwerkt.