Nuffic

Van maart 2018 tot maart 2020 heb ik in een aantal verschillende freelance functies gewerkt voor Nuffic, de Nederlandse organisatie voor internationalisering in onderwijs.

Ik begon als interim persvoorlichter en werkte aan onderwerpen als Chinees als eindexamenvak in het voortgezet onderwijs, tweetalig onderwijs (tto) en de groei in het vmbo, de pilot tweetalig primair onderwijs (tpo), de onderwijs- en kennisontwikkelingsprogramma’s Orange Knowledge Programme en het MENA Scholarship Programme, het tussenjaar en de stayrates, de internationale studenten die in Nederland blijven hangen.

Als redacteur heb ik meegewerkt aan het afscheidsnummer van het onafhankelijke magazine Transfer, en het opzetten van het nieuwe platform Nuffic Actueel. Ik heb namens Nuffic artikelen gemaakt die in andere vakmedia verschenen, zoals in Didactief, JSW en het internationale blad Forum van de EAIE. Voor Nuffic Actueel heb ik interviews en reportages gedaan, nieuwsberichten geschreven en video’s gemaakt. Ook voor de social media van Nuffic heb ik meegewerkt met unieke content, zoals fotografie en verslaggeving van events. Ik hen onder meer Rob Schuur van de Onderwijsraad geïnterviewd, Wim Deetman en China-expert Fred Sengers.

Als communicatieadviseur po en vo heb ik de (online) communicatie verzorgd over en voor de verschillende netwerken die Nuffic beheert, zoals het Global Citizen Network, LinQ, Tto en Tpo. Van promotie van conferenties, verslaggeving via Wakelet tot het versturen van regelmatige nieuwsbrieven en posts voor social media.

Een super mooie organisatie met heel belangrijk werk en met hele leuke collega’s.

Klik hier voor een greep uit mijn werk voor Nuffic.

You may also like