Opstelten handhaaft politie op stations

Minister Ivo Opstelten van Veiligheid en Justitie gaat niet korten op het aantal politiemensen dat aanwezig is op en rond stations. Ook blijven de politieposten op de stations in Amsterdam, Rotterdam en Utrecht gewoon open. In Den Haag zit de politie vlak naast station Hollands Spoor.

Dat zei de minister maandagmiddag op een bijeenkomst met bezorgd treinpersoneel in Utrecht. ,,We willen het gezicht van de politie op de stations vasthouden.”

Opstelten was uitgenodigd in Utrecht om te komen praten met treinpersoneel over toenemende agressie en geweld in het openbaar vervoer. Het personeel maakt zich zorgen om het verdwijnen van de aanwezigheid van politie op stations om hun te ondersteunen. Opstelten sluit niet uit dat er op andere stations ook politieposten zullen openen. ,,Maar dat moet wel resultaatgericht zijn.”

Opstelten zei tegen de aanwezige vakbonden en het personeel dat hij helemaal achter hen staat. ,,Agressie en geweld tegen onze hulpverleners en openbaarvervoerspersoneel, zonder wie wij niet veilig kunnen leven, is onacceptabel. Dat accepteert het kabinet niet.”

De toenemende agressie en geweld noemde hij ,,een maatschappelijk fenomeen, waar we met zijn allen iets aan moeten doen.”

You may also like