Politiek ontstemd over prostitutiebesluit

De Utrechtse politiek is ,,ontstemd” en ,,onaangenaam verrast” over het besluit van burgemeester en wethouders om toch geen tijdelijke prostitutiezone in te richten. In april stemde een meerderheid van de raad nog voor een tijdelijke prostitutiezone. Het college had daar toen nogal haast mee.

Een meerderheid van de Utrechtse fracties wil een spoeddebat over de kwestie. ,,Onverteerbaar”, noemt collegepartij GroenLinks het besluit.

Maatschappelijk onacceptabel

,,Dat de vrouwen nog minimaal een jaar moeten wachten op werkplekken vinden wij maatschappelijk onacceptabel”, aldus fractievoorzitter Heleen de Boer. Coalitiegenoot VVD vindt het uitstel ,,ongelofelijk, en weer een tegenslag voor de dames”.

De andere twee collegepartijen D66 en SP zijn ,,teleurgesteld” en ,,balen als een stekker”. D66 wil weten wat er mis is gegaan. De SP stelt dat de redenen voor het onverwachte besluit een halfjaar geleden al bekend waren, maar nu pas worden gedeeld.

Raamprostitutie

De tijdelijke zone moest werkplekken bieden aan prostituees die vorig jaar zomer werkloos werden, omdat Utrecht toen alle vergunningen voor raamprostitutie introk wegens verdenking van mensenhandel. Volgens burgemeester Jan van Zanen blijkt nu dat het inrichten van een tijdelijke zone te lang duurt. De zone zou maar enkele maanden voor de oplevering van de definitieve nieuwe plekken geopend zijn. Het college wil daar geen 450.000 euro voor uitgeven.

Het bericht is onder meer overgenomen door Nu.nl. 

You may also like