Aleid Wolfsen. Foto: Sebastiaan ter Burg/Flickr Creative Commons.

Wolfsen kiest voor sober afscheid Utrecht

Burgemeester Aleid Wolfsen van Utrecht kiest bewust voor een sober en ingetogen afscheidsfeest vanwege zijn vertrek op 1 januari. Dat vindt hijzelf het best bij hem passen, aldus een woordvoerder van de gemeente donderdag. Eerder liet Wolfsen al weten geen gebruik te willen maken van een wachtgeldregeling.

Wolfsen geeft twee afscheidsrecepties. Een voor bestuurders en andere relaties en een voor de inwoners van Utrecht. Beide mogen van hem niet meer kosten dan 25.000 euro. Een duur afscheid vindt hij ongepast, aldus zijn woordvoerder.

Wolfsen lag geregeld onder vuur als burgemeester en overleefde drie keer een motie van wantrouwen. Het totale bedrag van de twee recepties is ongeveer een kwart van wat zijn voorganger Annie Brouwer spendeerde bij haar afscheid, en veel minder dan wat collega-burgemeesters in andere steden hebben uitgegeven.

Zo nam Ivo Opstelten afscheid als burgemeester van Rotterdam voor 200.000 euro en Jacques Wallage in Groningen voor 138.000 euro. Job Cohen was iets terughoudender bij zijn afscheid in Amsterdam met 45.000 euro.

Nieuwsbericht voor het ANP, het is verder onder meer gepubliceerd op Binnenlands Bestuur.

You may also like