re.Public

Nieuws en achtergrond voor magazine en website re.Public

 

 • Achtergrondverhaal over Roma en Sinti.

  ‘Het is gedaan met de vrijblijvendheid’

  Met een minister die een landelijke aanpak wil en gemeenten die meer op de regels gaan zitten, lijkt er een nieuwe wind te waaien in het beleid rond de Roma en Sinti in ons land. Maar wordt ze zelf ook wat gevraagd?

  Lees verder
 • Interview met Sadik Harchaoui

  ‘Weinig feiten, veel beelden, veel geschreeuw’

  Rellen in Gouda, een weggestuurde integratieminister, lege inburgeringsklassen en de ophef rond de film Fitna. Je kunt gerust stellen dat 2008 een roerig integratiejaar was. Toch was het volgens Sadik Harchaoui vooral ook een goed jaar. ‘Kijk gewoon eens naar de feiten en cijfers.’

  Lees verder
 • Reportage van een dag op pad met verkeersregelaars

  ‘Agressie moet nooit normaal worden’

  Ze worden tijdens hun werk uitgescholden, bedreigd en krijgen een middelvinger als groet. Maar verkeersregelaars zijn niet van hun stuk te krijgen. ‘Ik denk altijd maar, ze weten niet beter.’

  Lees verder
 • Achtergrondverhaal over verboden

  Welkom in Nederland: Land der Verboden

  Van paddoverbod tot rookverbod, van hangverbod tot vuurwerkverbod. Steeds vaker grijpt de overheid naar een verbod om problemen aan te pakken of doelstellingen te halen. Slaan we te ver door?

  Lees verder
 • Interview met Omar Ramadan

  'Ik heb de waarheid niet in pacht'

  Lonsdale-jongeren, meisjes in boerka’s en jonge moslims die docenten geen hand willen geven. Veel professionals in het veld weten niet hoe ze moeten omgaan met radicale stromingen.

  Lees verder
 • Achtergrondverhaal over meldpunten radicalisering

  Zicht op radicalisering

  Welzijnswerkers, onderwijzers, buschauf- feurs en andere professionals moeten alert zijn op radicalisering onder jongeren. Gemeenten hebben voor hen speciale meldpunten geopend. Waarom levert dat zo weinig op?

  Lees verder
 • Interview met Otto Adang

  ‘Hulpverlener moet met emoties kunnen omgaan’

  Lees verder

Als journalist en redacteur was ik betrokken bij de start van het ambitieuze weekblad re.Public van Sdu Uitgevers.  Ik heb er tot eind 2009 gewerkt. re.Public was een crossmediaal concept: een magazine, website en netwerkcommunity voor jonge ambtenaren.

re.Public verscheen vanaf juni 2008 tot najaar 2010. In 2009 won re.Public de LOF-innovatieprijs voor vernieuwende vakbladen.

Als lid van de vaste redactie bedacht ik mee wat er in het blad kwam aan onderwerpen. Ik maakte nieuwsberichten, deed interviews, schreef achtergrondverhalen en ging op pad voor reportages. Ook deed ik webredactie (cms: Hippo). Mijn portefeuilles waren vooral openbare orde & veiligheid, openbaar bestuur, integratie en de multiculturele samenleving.