‘Resultaatgericht werken is grootste succesfactor van Het Nieuwe Werken’

Het Nieuwe Werken heeft een significant positief effect op de werknemersbetrokkenheid en uiteindelijk het presteren van de organisatie. Dat blijkt uit wetenschappelijk onderzoek van Arjan de Kok, die er komende maandag mee promoveert aan de Universiteit Utrecht. Hij waarschuwt wel voor te veel beveiliging bij mobiel werken. “Dat kan contraproductief werken.”

Al ruim tien jaar spreken we over Het Nieuwe Werken. Het is al lang de hype voorbij. De meeste organisaties in ons land zijn wel bezig met nieuwe manieren van werken. Omdat er in al die tijd weinig wetenschappelijk onderzoek is gedaan naar de effecten ervan besloot Arjan dat het tijd was voor ‘gedegen onderzoek’.

Impact van Het Nieuwe Werken

“Er is natuurlijk veel geschreven over Het Nieuwe Werken maar wat ontbreekt is wetenschappelijk onderzoek”, legt De Kok uit. “Wereldwijd is er in de wetenschappelijke literatuur niet zo veel bekend over de impact van Het Nieuwe Werken. Wat ik wilde onderzoeken is de ervaring van de medewerkers, de kennisdeling en de rol van informatietechnologie en informatiebeveiliging.” De Kok combineerde een langlopende studie onder medewerkers die met HNW te maken kregen met een breed onderzoek onder ruim duizend respondenten voor zijn proefschrift The New Way of Working: An Empirical Assessment of Organizational and Technological Effects.

Lees het hele interview op de site van Over Het Nieuwe Werken.

You may also like