Adieu 2015!

Einde van het jaar is altijd een mooie tijd om even stil te staan bij jezelf en je eigen bedrijf. 2015 was voor mij een heel goed jaar met mooie projecten en leuke opdrachtgevers.

Rainforest Alliance
Voor de Rainforest Alliance heb ik heel het jaar communicatie gedaan en de Frog Blog en bijbehorende social media beheerd. Ik heb een paar hele leuke interviews gedaan met ondernemers die werken met ‘het groene kikkertje’, het keurmerk van de Rainforest Alliance, zoals Hans Zevenhek van Smit & Dorlas koffie en Marco de Jong en Charlotte Zandbergen van Zandbergen World’s Finest Meat. Een ander leuk succesje was het grote interview met Marcel Clement (Rainforest Alliance) in het magazine KoffieTCacao.

Programmaraad
Via Eric Hoogeweg van De Tekstwerkplaats kwam ik terecht bij de Programmaraad, waarvoor ik allerlei tekstuele klussen heb gedaan in 2015. Van interviews met de trekkers en aanjagers van dit samenwerkingsverband, redigeren van teksten tot het doen van updates van publiek-private samenwerking projecten.

Het Nieuwe Werken
Ook in 2015 bleef Het Nieuwe Werken mij bezighouden. Voor uitgeverij Vakmedianet beheer ik nog steeds de drie websites over HNW: Werken 2.0, Over Het Nieuwe Werken en Het Nieuwe Werken Blog. Ik heb een aantal leuke interviews gedaan in de aanloop naar het goedbezochte HNW Congres in december, zoals met onderzoekster Iris de Been. Ook schreef ik de whitepaper naar aanleiding van de Nationale Enquête Over Het Nieuwe Werken.

Natuur & Milieu
Van augustus tot en met december heb ik als tekstschrijver gewerkt bij milieuorganisatie Natuur & Milieu in Utrecht. Echt een hele toffe organisatie met leuke mensen en mooie onderwerpen. In die paar maanden heb ik kennisgemaakt met een groot aantal daarvan. Van campagnes als Warme Huizendagen, Generatie C, het Menu van Morgen tot Testrijders. Ik heb leuke interviews gedaan, waaronder met acteur Torsten Colijn over elektrisch rijden, blogs geschreven voor de website, (eind) redactie gedaan voor de donateurskrant Update en meegeschreven aan een projectvoorstel voor de Nationale Postcodeloterij.

Teksten
Ook voor andere organisaties heb ik als tekstschrijver gewerkt. Voor Movares heb ik verschillende artikelen en teksten gemaakt, vaak als ghostwriter, voor Corion en Sport Stories hielp ik mee met webteksten, voor Nepcon deed ik een vertaling en voor Ynno schreef ik een blog voor een van de topmanagers.

Journalistiek
Ook in de meer journalistieke hoek heb ik leuke dingen gedaan in 2015. Ik heb artikelen geschreven voor onder meer De Zaak, PW De Gids en sites als MKB Servicedesk en Ik Wil Mobiel Werken. Van juli tot en met december beheerde ik als redacteur de website Reiskostenblog.

Beeld
In 2015 heb ik een aantal korte video’s gemaakt over het Gezond Werken plein van Achmea voor de website Over Duurzame Inzetbaarheid en foto’s gemaakt die gebruikt zijn bij de interviews die ik met de ondernemers van de MKB Idee Verkiezing heb gehad. Die zijn gebruikt ook onder meer gebruikt door De Telegraaf.

Kortom, het was een mooi en druk jaar!!

Iedereen bedankt voor de mooie klussen en fijne samenwerking!!

 

You may also like