Gelukkig nieuwjaar!

Het is alweer 2018! Ik wens iedereen die dit leest een heel mooi, gezond en productief nieuwjaar. Na alle feestdagen heb ik eindelijk tijd om even terug te blikken nog op het afgelopen jaar. 2017 was een heel goed jaar voor mij met veel mooie klussen. Ik heb gewerkt voor zeer uiteenlopende opdrachtgevers.

NVDE

Begin 2017 deed ik mijn laatste klussen voor de internationale NGO Rainforest Alliance. Sinds 2014 heb ik voor deze organisatie in Nederland gewerkt als communications consultant. Meer op het gebied van duurzame en schone energie heb ik het afgelopen jaar als tekstschrijver gewerkt voor de Nederlandse Vereniging Duurzame Energie (NVDE). Naast nieuwsbrieven en artikelen voor de website heb ik een aantal zeer interessante interviews gedaan met bevlogen mensen die zich inzetten voor de energietransitie in Nederland. Zo sprak ik met oud-Kamerlid Eppo Bolhuis en Doekle Terpstra over de versnelling in deze transitie. Mijn achtergrondverhaal over zonneparken haalde allerlei andere online vakmedia.

Milieu en natuur

Ook voor andere milieu- en natuurorganisaties heb ik het afgelopen jaar mooie klussen gedaan. Voor het WNF schreef ik artikelen voor de site en persberichten, onder meer over panda’s en de terugkeer van de blauwvintonijn in de Noordzee. Een serie interviews werd geplaatst op RTLZ en RTL Nieuws. Voor Greenpeace heb ik als persvoorlichter een paar dagen gewerkt aan de campagne tegen de wegwerpplastic productie van Coca-Cola. Trouw, ANP en veel andere media namen het Greenpeace-rapport mee in hun berichtgeving. Op de valreep van het jaar heb ik kennisgemaakt met een nieuwe leuke opdrachtgever: het IFAW (International Fund for Animal Welfare). Ik heb teksten geschreven voor het Nederlandse jaarverslag dat dit jaar verschijnt. Van bedreigde berberapen, Ocean Noise tot wolven in Nederland.

Het Nieuwe Werken

Ook het afgelopen jaar heb ik het hele jaar de drie websites van uitgeverij Vakmedianet over Het Nieuwe Werken bijgehouden: Over Het Nieuwe Werken, Werken 2.0 en HetNieuweWerken Blog. Ik sprak onder meer met advocaat Rosalie Heijna over hoe privacy door HNW onder druk komt te staan, met Jeroen Busscher over zelfsturende teams en maakte een special voor PW magazine over Het Nieuwe Werken.

Agenda Stad

Ook het hele jaar door heb ik als senior webredacteur voor het programma Agenda Stad van het ministerie van Binnenlandse Zaken gewerkt. In een hele mooie rol ben ik veel op pad geweest om de verhalen op te halen achter de City Deals en Europese Partnerschappen die steden en rijk (en Europese Commissie) samen af hebben gesloten om maatschappelijke vraagstukken in de stad aan te pakken. Ik sprak met inspirerende mensen als Sabina Kekic, Suzanne Potjer, Lot van Hooijdonk, Jan van Zanen, Stefan Verbunt, Jos Vranken, Johan Kruithof en Ferd Crone. Voor de Dag van de Stad heb ik meegewerkt aan een speciale krant die toen is uitgegeven.

Publiek Denken

Naast tekstschrijver, webredacteur en persvoorlichter heb ik in 2017 ook nog als journalist gewerkt. Voor het magazine en het e-zine Publiek Denken heb ik een groot aantal artikelen gemaakt, waarvan het interview met prins Constantijn over de deeleconomie het meest prominent was. Verder deed ik onder meer interviews met Maxime Verhagen en Hans Mommaas over regio’s, met Jonge Bestuurder van het jaar wethouder Lot van Hooijdonk, met de bevlogen wethouder van Eindhoven, Mary-Ann Schreurs, over digitale transitie. Een ander magazine waarvoor ik een achtergrondverhaal schreef over Agenda Stad was het ROMagazine.

Kortom, een heel mooi jaar. Naast de mooie verhalen, gesprekken en interviews heb ik ook heel fijn samengewerkt met collega’s, concullega’s, andere freelancers en opdrachtgevers. Iedereen daarvoor bedankt!

Nu 2018! Tijd voor nieuwe mooie ontmoetingen, samenwerkingen, verhalen en opdrachten. De komende tijd ben ik weer beschikbaar voor nieuwe klussen!

Hartelijke groet
Pieter

You may also like