Estafette voor Wereldmoeders 2011

Honderd ooievaars streken op dinsdag 27 september 2011 neer op het Plein in Den Haag, waar de Estafette voor Wereldmoeders van Simavi eindigde. In de slotmanifestatie gaven een aantal Tweede Kamerleden aan zich zorgen te maken om de bezuinigingen van staatssecretaris Knapen op ontwikkelingssamenwerking. Moedersterfte is een van de milleniumdoelen die het meest achterlopen. Als interim-persvoorlichter heb ik Simavi geholpen deze campagne tot een succes te maken. 

Van 24 tot en met 27 september toerden Nederlandse moeders in oude Volkswagen-busjes langs Nederlandse gemeenten om aandacht te vragen voor moedersterfte. De gemeenten zelf organiseerden samen met Simavi ludieke acties hiervoor. In Hilversum werd een recordpoging gedaan om zoveel mogelijk zwangere vrouwen op de foto te zetten. Het record werd niet gehaald helaas, maar het leverde mooie foto’s op die verschillende media haalden, waaronder de voorpagina van de Gooi- en Eemlander, en kranten als De Telegraaf en De Pers.

Verder trapte de burgemeester van Wassenaar de Estafette af met het beschilderen van een zwangere buik, stond de Oegstgeester markt in het teken van zwangerschap en was er in Oss een stilettorun.

De Estafette is door landelijke media opgepikt, onder meer door het ANP en Nu.nl. Vooral de lokale en regionale media hebben de campagne goed gevolgd, met onder meer interviews op RTV Noord en RTV Utrecht, een live radioreportage op Omroep West, artikelen en foto’s in onder meer het Leidsch Dagblad, AD/Haagsche Courant, Friesch Dagblad en Brabants Dagblad.

De nieuwe regionale nieuwswebsite Dichtbij maakte een reportage van de Estafette in Oegstgeest. Daar ben ik in beeld als woordvoerder:

You may also like