‘Geef werknemer regie over vitaliteit’

8711Medewerkers van Achmea kunnen terecht op het Gezond Werken Plein, waar experts hen bijstaan om gezond en vitaal te blijven. Wat voor effect heeft dat? Interview in PW De Gids van afgelopen 3 maart.

Vijf kamers en een wachtruimte vormen samen het Gezond Werken Plein in Leusden, waar een deel van de divisie Zorg & Gezondheid van Achmea is gevestigd. Medewerkers kunnen hier terecht voor een afspraak of spreekuur bij verschillende professionals. De wachtkamer is subtiel afgeschermd van de glazen deuren, zodat je redelijk anoniem hier kunt wachten op je afspraak, zonder dat je collega’s je zien en zich afvragen wat er met je aan de hand is. Op het ‘plein’ zit een multidisciplinair expertiseteam klaar om te helpen bij werkgerelateerde problemen op het ge- bied van gezondheid en vitaliteit. Naast een bedrijfsarts, bestaat het team uit een bedrijfsmaatschappelijk werker, een fysiotherapeut, een bedrijfspsycholoog, een voedingsdeskundige, een mental health- trainer/coach en een preventiearts.

Lees het hele interview in pdf.

Ik heb ook video’s gemaakt van korte interviews met gezondheidsexperts op het Gezond Werken Plein in Leiden voor de website Over Duurzame Inzetbaarheid.

You may also like