Generatie C is live!

Vandaag is de website Generatie C live gegaan van Natuur & Milieu. Ik heb als tekstschrijver meegeholpen aan het schrijven van de content voor deze mooie site. Doelgroep: kinderen van 8-12 jaar. 

De coole kids van nu, generatie Climate, gaan aan de slag met het klimaat. Meer dan 25.000 kinderen lopen of steppen naar school, meten het weer voor het KNMI of leren over de zonnepanelen op het dak van hun school. Al deze kinderen vormen samen Generatie C, de eerste generatie die echt te maken gaat krijgen met klimaatverandering en die er iets aan wil doen.

Generatie CDe basisschoolleerlingen van nu zijn de eersten die volop te maken krijgen met heftigere regenbuien, warmere zomers, meer overstromingen en afname van de biodiversiteit. Dus generatie Climate, de coole kids van nu, moet er voor zorgen dat we in de toekomst ook nog cool zijn. En dat doet ze graag: ruim 25.000 kinderen zijn door het hele land bezig voor het klimaat.

Klimaattop in Parijs
Eind november start in Parijs de klimaattop van de Verenigde Naties. De belangrijkste leiders van de wereld maken er afspraken over de aanpak van klimaatverandering. Generatie C wil dat er straks nog ijsberen op de Noordpool zijn. Op 28 november krijgt Generatie C op het perron bij het vertrek van de Train To Paris de kans om haar boodschap te laten zien. Tien kinderen mogen presenteren wat Generatie C de afgelopen maanden allemaal voor goeds heeft gedaan voor het klimaat. Vervolgens mogen ze meegaan in de trein van Rotterdam naar Brussel om hun goede klimaat-ideeën te pitchen.

 

 

You may also like