Global Citizen School Stedelijk College heeft de wereld in huis

Op 4 april trapte het Stedelijk College Eindhoven deelname aan het Global Citizen Network op feestelijke wijze af, samen met de populaire YouTuber Milan Knol.

“Jullie zijn nu wereldburgers”, riep de populaire YouTuber Milan Knol die live vanaf het podium een filmpje van de zaal op zijn Instagram-account deelde. Hij was donderdag 4 april op de vmbo-school aanwezig om de aftrap voor deelname aan het Global Citizen Network te vieren. De aula van de school was tot de nok toe gevuld met leerlingen die vragen mochten stellen aan de vlogger.

Global Citizen Netwerk

Het Stedelijk College (locatie Oude Bossche Baan) is de 59e school die lid is geworden van het Global Citizen Network, het scholennetwerk dat wordt gecoördineerd door Nuffic. In het netwerk leren scholen van elkaar via netwerkbijeenkomsten, adviesgesprekken, inspiratiebezoeken bij elkaar, maar ook door het ontwikkelen en delen van lesmateriaal en -methoden op het gebied van wereldburgerschap.

Nuffic biedt daarbij begeleiding en professionele trainingen. Frederiek van Lieshout van Nuffic vindt het goed dat er nu weer een vmbo-school is bijgekomen. “Wereldburgerschap is voor iedereen. Op alle niveaus moeten leerlingen kunnen werken aan hun interculturele en internationale competenties.”

Lees het hele artikel op Nuffic Actueel.

You may also like