• Achtergrondverhaal over klokkenluiders

  Sociale veiligheid ambtenaren kan beter

  Ambtenaren moeten een plek hebben waar ze veilig misstanden kunnen melden. Dat dit nodig is, bleek maar weer uit de WODC-affaire, waar een klokkenluider en twee vertrouwens­personen werden afgeluisterd. Hoe kunnen we ze beter beschermen?

  Lees verder
 • Interview met Prins Constantijn

  ‘Cultuuromslag broodnodig’

  Met beter gebruik van data is veel mogelijk wat vroeger niet mogelijk was. Steeds meer Nederlanders delen bijvoorbeeld hun woning, auto of andere spullen via online platforms en apps. Ook aan de overheid biedt de sharing economy mooie kansen.

  Lees verder
 • Achtergrondverhaal over de regionale energiestrategie

  RES-regio’s vooral een overheidsfeestje

  Over 11 jaar moeten we in Nederland een CO2-reductie hebben van tenminste 49 procent ten opzichte van het jaar 1990. De samenwerking in de regio's daarvoor blijkt vooralsnog vooral een ambtelijke aangelegenheid te zijn.

  Lees verder

Publiek Denken is een netwerkplatform voor professionals werkzaam in de publieke sector en bestaat uit een kwartaalblad, themamagazines, website, e-nieuwsbrief, expertmeetings, dialoogtafels en de Publiek Denken Top 100. Ook onderscheidt de titel zich met mooie specials die ze ook als e-zines uitgeeft.  Sinds voorjaar 2015 schrijf ik regelmatig voor deze opvolger van PM, met name interviews en achtergrondverhalen.