Utrechtse ambtenaren verhuizen naar nieuw pand

Duizenden Utrechtse ambtenaren verhuizen vrijdag, zaterdag en zondag vanuit de binnenstad naar het nieuwe stadskantoor aan het Jaarbeursplein. Het markante gebouw gaat dinsdag officieel open.

In het nieuwe pand zijn nagenoeg alle diensten van de gemeente samengebracht. In de opvallende kantoortoren zijn 2500 werkplekken ingericht voor 3200 fte’s. De ambtenaren gaan in het nieuwe pand namelijk flexibeler werken. Ze hebben niet alleen geen vaste werkplek meer, maar ook niet langer een vaste telefoon.

Door de enorme verhuisoperatie is Utrecht vrijdag minder goed bereikbaar. Vanaf dinsdag moeten Utrechters voor een paspoort, geboorteaangifte of uitkering bij het nieuwe kantoor zijn. Burgemeester Jan van Zanen ontvangt dinsdagmorgen de eerste ‘klant’.

Het huidige stadhuis blijft overigens wel deels in gebruik bij de gemeente. De gemeenteraad en de politieke fracties blijven daar zitten. Later dit jaar trekt een aantal culturele voorzieningen bij hen in, zoals Toerisme Utrecht en Cultuurpromotie Utrecht.

Gepubliceerd op ANP, 2 oktober 2014. Ook verschenen op onder meer Binnenlands Bestuur, Nu.nl en De Telegraaf.

You may also like