• Achtergrondverhaal voor VNG

  Werken aan toegankelijke stranden

  Nederland is gezegend met ruim vijfhonderd kilometer strand langs onze kust. Deze stranden zijn niet voor iedereen toegankelijk. En wanneer is een strand precies toegankelijk?

  Lees meer
 • Reportage vanuit TivoliVredenburg

  ‘Werken tussen de normale mensen’

  Van mensen een warm welkom heten, meewerken in de keuken tot de kleedkamers van artiesten klaarmaken. Elf medewerkers met een verstandelijke beperking van Amerpoort werken sinds een half jaar in TivoliVredenburg. Het is het eerste poppodium dat zo’n samenwerking is aangegaan.

  Lees meer
 • Een oehoe spotten vanuit je rolstoel

  Tot voor kort waren de onverharde paden van de Sint-Pietersberg nauwelijks begaanbaar voor mensen met een beperking. Maar nu kan iedereen de heuvel op.

  Lees verder
 • Reportage bij gemeente Reusel-De Mierden

  Echt iedereen doet mee in Reusel

  Van reprodiensten, administratief werk tot soep maken en schoonmaakklussen. Op het gemeentehuis van Reusel-De Mierden worden veel werkzaamheden uitgevoerd door het Serviceteam, een team bestaand uit 9 mensen met een matig tot lichte verstandelijke beperking. En dat werkt. “Ze horen er helemaal bij.”

  Lees meer
 • Op reportage tijdens lokale verkiezingen

  Verkiezingen: Groningers met beperking kunnen overal terecht

  De stad Groningen ging 21 november naar de stembus: per 1 januari fuseren de gemeenten Groningen, Haren en Ten Boer en moet er dus een nieuwe gezamenlijke gemeenteraad komen. De stemlocaties waren toegankelijk voor iedereen, dit jaar was er ook een primeur: een stemlokaal speciaal voor dove mensen.

  Lees meer

In juli 2016 werd in Nederland het VN-verdrag Handicap van kracht. Gemeenten zijn sindsdien verplicht om een Lokale Inclusie Agenda op te stellen.De VNG heeft het manifest Iedereen doet mee! opgesteld. Daarin beloven gemeenten dat ze actief gaan werken aan de implementatie van het VN-verdrag Handicap. Hoe ze dat doen vertel ik sinds najaar 2018, in opdracht van het programma Iedereen Doet Mee, in de vorm van interviews, reportages en korte video’s. Ook help ik mee met redactie van tekst, zoals van de inspiratiebundel Aan de Slag met Samen Spelen.